Roel Venderbosch

Over de kunstenaar

Roel Venderbosch

Roel Venderbosch is illustrator, striptekenaar en videoclipmaker.

‘Na mijn afstuderen aan de kunstacademie in Den Bosch ben ik als grafisch ontwerper aan de slag gegaan. Door mijn liefde voor muziek ontwerp ik eerst veel voor de muziekindustrie, onder andere voor artiesten als Daniël Lohues en Frank Boeijen. Maar daar blijft het niet bij. Ik ga strips tekenen en schrijven voor verschillende jeugdbladen. Het eerste album van Prof Oja-Aha wordt uitgeroepen tot beste jeugdstrip van 2011. In verschillende kranten verschijnen m’n cartoons en illustraties. Ik win er zelfs een Europese prijs mee. Al tekenend en ontwerpend raakt mijn portfolio al snel gevuld met steeds meer illustraties, cartoons, strips, characters en animaties. In 2015 verscheen mijn eerste graphic novel bij de Harmonie.

In mijn werk zoek ik graag naar nieuwe oplossingen. Ideeën, humor en helderheid, dat zijn mijn drie stokpaardjes. Door mijn brede interesse heb ik werk gemaakt voor allerlei leeftijden, doelgroepen en klanten.’


Website Instagram

Over de tentoonstelling

Je ziet een greep uit het werk van Roel. Als stripmaker en illustrator maar ook als videoclipmaker van de de clips van Racoon. De laatste 3 videoclips van Racoon zijn van zijn hand.

In de tentoonstelling is het maakproces van zijn clips en boeken in beeld gebracht en je ziet het eindresultaat. Een mooi kijkje in de keuken en het hoofd van de maker. Werk in uitvoering én het eindresultaat.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's

Cover 'Hoe noemen we de band?'
Schetsen 'Hoe noemen we de band?'
De eerste demo
De bril voor de looks (of antilooks)
Racoon - animatie bij de single Geef je hart niet zomaar weg
Videoclip Racoon - De Echte Vent
Videoclip Racoon - Geef Je Hart Niet Zomaar Weg
Videoclip Racoon Hey joh Jip!